jpgFeature/sdesk 696 implement raw brick http
Cooker Coolers

Cooker Coolers

Schoepenwiel en spiraal

Schoepenwiel en Spiraal Cooker Coolers

Continu draaiende cookers gebruiken meerdere kamers ("schalen") wat de horizontale cilinders zijn. Het blik-transfermechanismen voor de cilinders zijn altijd verbonden zodat het systeem ten alle tijde gesynchroniseerd kan worden en de snelheid van het aandrijfmechanisme is het belangrijkste middel voor het regelen van het proces. Sterilisatie wordt uitgevoerd in de eerste kamer (s) en koeling wordt in de tweede kamer (s) uitgevoerd. Een voedingsapparaat vervoert de blikjes door de toevoer klep naar de draaiende haspel van de cooker. In de bodem van de schelp roteren blikjes vrij waardoor product agitatie die aanzienlijk verhoogt de warmteoverdracht.

Het schoepenwiel, in samenwerking met de stationaire spiraal, draagt het blik door de stoom. De continue spiraalvormige beweging en de rotatie van het blik door de cilinder geeft een gelijkmatige en snelle kook aan elk blik.

Aan het eind van het kookproces worden de blikken gevoerd via een overdrachtsklep in de koelkamer, waarbij de blikken langzaam gekoeld worden in een soort gelijk proces. Zodra dit proces voltooid is, worden de blikjes uitgegeven door een uitlaatklep.


Sommige systemen realiseren specifieke verwarming en koeling patronen met behulp van meerdere sterilisatie of koeling tray’s. Dus kan maximaal zeven schalen het systeem.

Om de temperatuur, druk en het aantal rotaties te valideren, kunnen uitsluitend draadloze dataloggers worden gebruikt in dit systeem. Gewoonlijk worden de meeste producten gesteriliseerd bij 121,1 °C, maar afhankelijk van de producteigenschappen kan deze temperatuur hoger of lager zijn.

Typische producten voor continue spiraal cooker/ cooler zijn:

  • Fruit
  • Groente
  • Gemaksproducten
  • Soepen
  • Babyvoedsel
  • Zuivelproducten

Proces

Temperature Distribution & Heat Penetration tests:

De temperatuurverdeling test is bedoeld om aan te tonen dat de kamers op een gelijkmatige temperatuur blijven, en het doel van een warmte penetratie test is om aan te tonen hoe een product zich in een specifieke cooker-cooler gedraagt voor wat betreft een veilig thermisch proces, het evalueren van procesafwijkingen, de “cold spot” in het product te vinden en verzekeren dat alle producten de juiste warmte ontvangen zoals gepland.

De nieuwe cooker-coolers worden verondersteld te voldoen aan de temperatuur distributie studies. Ook machines die zijn ondergaan aan reparaties of herontwerp kunnen worden verondersteld te voldoen aan de temperatuur distributie studie eisen. Als het aantal blik omwentelingen (RPM) afneemt en de druk afneemt bij de overdracht kleppen, kan dit aangeven dat de machine onderhoud nodig heeft.

Temperature Distribution en Heat Penetration tests moeten worden uitgevoerd in elke individuele cooker/ cooler en voor elk product en verpakking.

Kansen en mogelijkheden

Kansen en mogelijkheden

Veel producten worden dagelijks in Rotary Cooker-Coolers geproduceerd met behulp van verschillende procesparameters, wat resulteert in de ontwikkeling van producten met een unieke identiteit, maar er zijn verschillende kritische factoren die moeten worden gecontroleerd en periodiek geëvalueerd:

Aanvaardbare warmte in de kamer die de veiligheid en kwaliteit van de producten.

  • F0-waarde berekeningen van het product.
  • Interne en externe drukmetingen.
  • Aantal blik rotaties (RPM) tijdens de verwerking.
  • Interne montage van TrackSense draadloze dataloggers.

Warmte verdeling

Metingen in de “cold spot” van het product is een belangrijke bron van fouten. Daarom biedt Ellab uiteenlopende hulpstukken om de nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid voor elke partij te garanderen.

In de Continu Cooker-Coolers worden alleen de kleinste draadloze dataloggers gemonteerd in de producthouder zoals TrackSense® Mini of Micro. Over het algemeen, hoe kleiner de logger hoe beter, omdat op deze manier de mogelijke meningseffecten worden verkleind. 

Richtlijnen

Voor het uitvoeren van ook maar één meting, is het een goed idee om apparatuur te gebruiken die voldoet aan:

  • ISO 9001 Certificering
  • FDA 21 CFR 113 Thermally Processed Low-Acid Foods
  • 21 CFR part 11 Elektronische handtekeningen
  • EN17665 (EN554)
  • EN285
  • CE & UL-goedkeuringen
  • cGMP or GAMP5
  • ISO/IEC 12207 Software levenscyclusprocessen
  • IFTPS Richtlijnen
  • Richtlijnen gesteld door lokale overheden
  • Aanbevolen Test Apparatuur

Het gekalibreerde systeem moet zijn uitgerust met voldoende kanalen om temperatuur en druk nauwkeurig te controleren en registreren binnen het proces leveringssysteem.

Gebruik TrackSense® draadloze dataloggers van voldoende nauwkeurigheid en in voldoende hoeveelheid om adequaat toezicht op het proces temperaturen in de schelp.

De dataloggers dient de temperatuur en druk op te nemen met voldoende intervallen een minuut gedurende de test niet te overschrijden.

 

Aanbevolen richtlijnen

  • Begintemperatuur dienen te worden geregistreerd
  • Afhankelijk van de spoel snelheid worden 6-20 temperatuurloggers aanbevolen
  • Tenminste één druk logger
  • Een steekproef tijd van 1-15 seconden
  • Gewoonlijk de "cold spot" is gedetecteerd in het geometrische centrum.
  • Breng de kamer tot dezelfde temperatuur en druk bedoeld voor de eigenlijke verwerkingsparameters voor het begin van het testen.
  • Controleer de juistheid van de sensoren tegen een referentie-instrument (ETI).
  • Elke enkele sensor moeten binnen 0,3 °C van de referentie.
  • De maximale afwijking tussen elk van de sensoren mag niet meer zijn dan 0,6 °C.
Methode

Methode

Kiezen van het systeem

Een thermokoppel heeft het voordeel dat het systeem altijd real-time is, maar de aard van de Cooker Cooler voorkomt dat deze methode wordt gebruikt in productiemachines. Ze kunnen nog steeds worden gebruikt in Cooker Cooler simulators met speciale voelers en een onderlegring wordt gebruikt voor deze blik rotatie.

Een TrackSense® draadloos data logging systeem verwerkt de gegevens die na het proces worden gedownload naar de computer. Dit is eenvoudiger en sneller te installeren in de Cooker Cooler en de Mini en Micro Loggers maken zich uiterst geschikt voor deze toepassing.

Documentatie – Standaard ValSuite Rapporten

  • Commentaar: specificatie en testapparatuur.
  • Limiet Verslag: temperatuur, druk, F0-waarden.
  • Time Event Markers: CUT, Evenwicht, Holding, Cooling.
  • Geavanceerde Validatie Report: temperatuur, druk, F0-waarde evaluatie van het hele proces criteria met pass/ fail-indicatie.
  • Statistiek Reports: Min, Max, Gem, Delta van alle parameters.
  • Heat Penetratie: Bal Berekeningen.
  • Word-documentatie

Ellab adviseert de volgende producten voor Haspel en Spiraal Cooker Coolers ....

Draadloze oplossingen

TSP Mini Temperatuur

TSP Mini Temperatuur

TSP Micro Temperatuur

TSP Micro Temperatuur

Interne montage</br>TSJ & TBJ

Interne montage
TSJ & TBJ

Liever een bekabelde oplossing? Klik hier om meer te lezen over het E-Val Pro systeem

ValSuite™ Rapporten | Cooker Cooler

Proces Grafiek

Proces Grafiek

Statistieken

Statistieken

Limiet Rapporten

Limiet Rapporten

Rotatie Rapporten

Rotatie Rapporten

Opmerkingen

Opmerkingen

LinkedIn
Youtube
Meer Info
Newsletter Sign up
Newsletter

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Wij gaan er vanuit dat u hiermee akkoord gaat, maar mocht het gewenst zijn dan is dit uit te schakelen.

Lees meer
Sluit