jpgFeature/sdesk 696 implement raw brick http
Klimatologische testkamers

Klimatologische testkamers

Ellab adviseert de volgende producten voor Klimatologische Testkamers...

Draadloze oplossingen

TSP Temperatuur

TSP Temperatuur

TSP Druk

TSP Druk

Isolerende behuizing

Isolerende behuizing

TSP Smartflex Temperatuur

TSP Smartflex Temperatuur

TSP Relatieve Vochtigheid/Temperatuur

TSP Relatieve Vochtigheid/Temperatuur

SKY Optie

SKY Optie

Liever een bekabelde oplossing? Klik hier om meer te lezen over het E-Val™ Pro systeem

Klimatologische testkamers

De klimatologische testkamers beschikken over nauwkeurige controles en passende parameters om reproduceerbare omgevingscondities te produceren. De Testkamer kan worden gebruikt voor tal van toepassingen, waaronder levensduur van het product - Stabiliteit en verpakkingstesten, temperatuur evaluatie branding van elektronische componenten, plantengroei en veel meer.

Klimatologische testkamers zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten. Ze variëren van kleine kamers die een paar liter kan houden tot kamers, een paar duizend kubieke meter. Ze worden ook gekenmerkt door een breed temperatuurbereik en relatieve vochtigheid. De meeste moderne testkamers bieden op microprocessor gebaseerde controllers met computercommunicatie, automatische afstelling, vaste RV-sensoren en roestvrijstalen temperatuursensor. Het LED-display toont het proces en de gespecificeerde waarde.


De test wordt uitgevoerd volgens de principes van HALT of HASS:

  • HALT - Highly Accelerated Life Test
  • HASS - Highly Accelerated Stress Screen

HALT en HASS, ook bekend als Accelerated Stress Testing (AST), onderwerpen een product aan een reeks overstresses, doeltreffend de zwakke schakels in het product aantonen die ontstaan bij versnellingsmoeheid. Met andere woorden: de testen zijn uniek. Versnelde testmethoden van de product betrouwbaarheid zijn gericht op het vinden van defecten, zodat deze opgelost worden voordat ze dure problemen worden. Spanningen worden toegepast in een gecontroleerde, stapsgewijze manier, terwijl het te testen toestel continu wordt gecontroleerd op fouten. Zodra de zwakheden van het product worden gedetecteerd zijn de grenzen van het product duidelijk gedefinieerd. 

Werkwijze

Gezien de klanten en bedrijven een volledig storingvrije werking en ononderbroken service verwachten moeten proeven worden opgezet om de prestaties te kunnen garanderen. Klimatologische testen worden daarom uitgevoerd om het vermogen van een component te bepalen gedurende of na een specifieke omgeving. Deze testen zijn ontworpen om het basisontwerp van het toestel de fabricagemethoden en materialen te beoordelen. Slagen voor deze test is een indicator dat apparaat voldoende robuust zal zijn om de betrouwbaarheid om de lange termijn te garanderen. Bovendien, helpen klimatologische testen bij het bepalen een veilige en correcte werking van een apparaat, ook ziet het toe op de operationele grenzen.

Voorbeelden van verschillende testkamers:

  • Vochtigheid testkamers
  • Temperatuur Enkel kamers
  • CO2/ LN2 testkamers
  • Zout nevel/ Mist Kamers
  • Thermische schok Kamers
  • Vibratie Kamers
  • Vacuüm Kamers

Meest voorkomende testen worden uitgevoerd met behulp temperatuurcycli testen. Verschillen in de thermische uitzettingscoëfficiënten van de materialen gebruikt in elektronische en opto-elektronische componenten behoren tot de grootste bijdragen aan het falen van apparatuur die onderhevig zijn aan extreme temperatuurverschillen. Het uitvoeren van temperatuurcycli uit op genoemde componenten zullen helpen bij het bepalen van het bestaan van thermische coëfficiënt mismatches en de gevoeligheid van deze inconsistenties herhaalde temperatuurschommelingen. Temperatuurcycli wordt uitgevoerd in kamers die het aantal cycli beheersen, verblijftijden, overstaptijden, en extreme temperaturen.

Kansen en mogelijkheden

Kansen en mogelijkheden

De exacte aard van de validering is afhankelijk van het type klimaatkamer. Testparameters kunnen variëren, maar worden bepaald op basis van het type kamer. Ellab biedt een verscheidenheid aan validatie apparatuur. Het TrackSense® logger systeem samen met zijn verwisselbare sensoren zijn een ideale oplossing. Dit dekt een groot aantal parameters; zoals temperatuur, druk, vochtigheid, geleidbaarheid en vacuüm. Voor extreme temperaturen kan het gebruik van een barrière op hogere temperaturen nodig zijn. Voor lagere temperaturen is de Pro X, Pro XL, Compact Ultra X of Frigo loggers aanbevolen. De optie SKY kan worden gebruikt om gegevens in realtime te verwerken. Bij het gebruik van thermokoppels kan het hebben van toegangspoorten op kleine kamers gunstig zijn om de effecten ervan te beperken en om de integriteit van de kamer te behouden. In dit geval zijn hoge temperatuurmetingen onder gebruik Kapton® of glasvezel thermokoppels.

Bij het gebruik van TrackSense® draadloze loggers moet men er rekening mee houden dat de validatie lang duurt en de bemonsteringssnelheid zal moeten worden afgestemd met de totale logger geheugencapaciteit. 

Richtlijnen

Voor de goedkeuring van de uitgevoerde tests moeten tal van maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat de klimatologische testkamer goed functioneert, bv. temperatuur- en vochtigheid blijven binnen het aangegeven gebied en dit gedurende relatief lange tijdsperioden. Validatie moet regelmatig worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat een klimatologische kamer of kast in staat is nauwkeurige en herhaalbare prestaties uit te voeren.

Validatie van een klimaatkamer bestaat uit verschillende stappen met betrekking tot Installation Qualification (IQ), Operational Qualifications (OQ) en Prestatie Kwalificaties (PQ).

De IQ wordt uitgevoerd om aan te tonen dat de kamer wordt gecontroleerd en alle benodigde onderdelen bevat voor de goede werking ervan.

Tijdens de OQ zullen de prestaties van de kamer en de operationele procedure worden gecontroleerd. De OQ bestaat uit het in kaart brengen van de parameter in de lege kamers en wordt uitgevoerd om te bevestigen dat de lege kamer werkt binnen de aangegeven grenzen door de kamer. De OQ bevat ook informatie over de kalibratie van de meetapparatuur en definieert de locatie van de thermokoppel/ dataloggers in de kamer stabiliteit.

De PQ controleert of de geladen klimaatkamer in staat is om het bereiken en handhaven van de parameter target en bevestigt dat de geladen kamer werkt binnen de aangegeven grenzen.

De typische aantal van de temperatuur meetpunten in een kleine tot middelgrote kamer is (hoeken + midden) op de onderste en bovenste plank tijdens OQ. Ze worden doorgaans direct bevestigd op de schappen in de lege kamer en tijdens de PQ waarop ze in het geladen monsters geplaatst. Voor grotere kamers wordt aanbevolen 5 meetpunten te plaatsen op een minimum van 3 lagen of op elke laag met voorbeeld aflezingen om 1- 5 minuten gedurende 24, 48 of 72 uur studies.

Draadloze loggers worden aanbevolen omdat zelfs met de meeste standaard klimaatkamers, die toegang bieden tot de poorten, de integriteit van de kamer kan worden aangetast (lek) wanneer als kabels worden gebruikt.

Methode

Methode

In de farmaceutische en medische industrie is validatie van klimaatkamers vereist voor het gebruik van geavanceerde software zoals ValSuite™ Pro als gevolg van de 21 CFR Part 11 compliance, geavanceerde rapportages en functies. Voor sectoren waar elektronische gegevens niet nodig zijn, zal ValSuite™ Basic de juiste functionaliteit bieden.

Voor validatie doeleinden is het creëren van een toestel voorzien van exacte posities van elk meetpunt gedocumenteerd door foto’s gunstig bij de behandeling van vele sample punten. De toevoeging van een profiel, waaronder Limit Report alsmede Statistisch Report is handig en tijdbesparend. Aan het eind van elk onderzoek kan het verslag worden ondertekend met een digitale handtekening, opgeslagen, afgedrukt en verspreid in een veilig en vergrendeld pdf-formaat.

Met behulp van de ingebouwde kalibratie-functionaliteit kunnen gebruikers de Ellab sensors met regelmatige intervallen kalibreren. De ValSuite™ Pro software genereert een eenvoudig te gebruiken kalibratie rapport wat alle metingen en toleranties die zijn gedefinieerd door de gebruiker omvat lezen. Het wordt aanbevolen dat Ellab sensoren en sondes in ten minste eenmaal per jaar worden teruggestuurd voor fabriekskalibratie (die een traceerbare kalibratie certificaat omvat).

ValSuite™ Rapporten | Klimatologische Testkamers

Proces Grafiek

Proces Grafiek

Unit Rapport

Unit Rapport

Limiet Rapport

Limiet Rapport

Statistieken

Statistieken

LinkedIn
Youtube
Meer Info
Newsletter Sign up
Newsletter

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Wij gaan er vanuit dat u hiermee akkoord gaat, maar mocht het gewenst zijn dan is dit uit te schakelen.

Lees meer
Sluit